Wednesday, November 21, 2012

Kegilaan ku masa kini

Entah kenapa sejak kebelakangan ni aku dok addicted sgt dengan group dari United Kingdom ni. Mereka ni lahir dari sebuah program yang dinamai X-Factor di UK . Asalnya mereka sertai program ni secara individu melalui audition yang dijalankan.  Akhirnya, mereka dibentuk sebagai sebuah kumpulan yang mentornya adalah Simon Cowell (yg pernah jd juri American Idol tu) Semua hal mengenai dia orang aku nak ambik tahu.  Habis video kat youtube pasal dorang aku terjah.. Sampai kan aku boleh lupa untuk masuk dunia hiburan Korea yang jadi kegilaan orang ramai sekarang ni yang pernah suatu ketika dulu aku pun fanatik.. Aku start minat group ni lepas tengok music video dorang yang top tuh...ala yang tajuk 'what makes you beautiful' tu..  

                                                    Ni dia video tu, tedeennng~~

                                   

Disebabkan terlalu meminati group ni aku sanggup berhabis duit dengan membeli cd album dorang 
"UP ALL NIGHT" (original lagi tuu~~)  Dalam group ni aku paling suka ahli nya yang bernama Liam Payne tu.. Mereka ni semua sebaya je dengan umur aku..haha.. 

Let me introduce the members in this group.  Louis Tomlinson,21, Zayn Malik,19, Niall Horan,19, Liam Payne,19, and the youngest one's is Harry Styles,18.  

Hope korang enjoy la ye dengan video ni..~~~ :) 

Ini la dia "One Direction"

Tuesday, August 28, 2012

Beraya Bersama Mereka

Hari raya yang ke-enam hari tu sempat jugak la gi beraya rumah kawan2 yang berdekatan dengan rumah. Last minute nye planning.  Asalnya, ada satu petang tu ajak kengkawan datang ke rumah ada la buat makan2 sikit, tapi kita just merancang tuhan yang menentukan, al-kisahnya petang tu pulak hujan lebat yang amat.. Jadi nye tak dak la yang datang....(sob3x)sedihnye... Semua makanan yang disediakan tu terpaksa la tuan empunya badan yang menghabiskan (x larat weh ceq nak abiskan sorang2).  Jadi nye, raya tahun ni just sempat jumpa mereka ni sahaja..InsyaAllah, lain waktu mungkin akan bersua jua..:)


Friday, August 17, 2012

Menjelang Raya

assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

hah, apa persiapan korang time2 mcm ni utk raya yg x 48 jam dah ni..??
raya ni aku just smbut simple2 je..x de nk grand2 sgt kat umah ni (tapi tuan nye haruslah grand, hehe) utk tahun ni...

Ptg ni akak ngah aku yg dijemput oleh along n ayah ku pg td (pergi ambik smpai Raub tu) akan smpai x lma lg..lengkap la sudah stu keluarga akan berhimpun..

Tahun ni mcm tahun lps2 gak x de istilah blik kampung (sebabnya kampung terlalu dkt sgt). Tak pernah rasa mcm mana la agak nye perasaan bila blik ke kampung..huhu

Tak pe, lps ni aku berazam akan cri 'Mr. Hubby' yg jauh2, agar dpt rasa perasaan tuh..(haha, berangan je tau nk dpt org putih)..

Mlm ni akan bermulanya kesibukan utk persiapan ari rya (apa agaknye ak nk buat ye)
Ni agak nye list2 yg perlu dibuat:
  1. tukar kain cushion
  2. mop lantai posh dpn rumah
  3. gilap perabut
  4. bubuh kuih dlm bkas 
Hope semua list dlm ni beres dgn jaya nye..bye2 korang..SALAM